Peppar igen

När jag tog tag i idén med göra peppblock,för fyra år sedan, var det för att vi använde det i grupp på det jobb jag då var på. Nu vill jag väcka blocken till liv igen. Jag tror på det enkla innehållet och jag vet att det ger peppandeffekter. I morgon ska jag fixa med att göra fler block. Ska bli kul att se vem som vill peppa med mig? 

Pepp leder förhoppningsvis till:
Att du känner dig nöjd och glad!

Hjälper dig att nå dina mål!

Allt blir lättare med pepp!

5 pepp innehåller svar på följande:
Något roligt jag ska göra idag – kan vara stort som smått som att träffa en vän, hämta på dagis, gå en promenad på lunchen, äta glass eller köpa ny bil. Allt är upp till dig. 

Något jag är stolt över med mig själv – samma här att du kan blanda dag från dag från gamla meriter som att ha sprungit ett lopp på en viss tid 1988, att vara ärlig, ödmjuk, snäll, omtänksam, att du stod upp för din åsikt eller stöttade någon. Eller att du tog trapporna.

Ett eller flera  mål – att hinna klart en viss uppgift eller få tag i en viss person. Eller rensa en viss hög med papper, kratta, sortera eller vika tvätt. Det är bra om målet är avgränsat till att uppnås på en dag. Tillexempel att sortera låda X och inte sortera hela byrån. Tänk som etapper när ett berg ska bestigas. Det är delmålen som leder fram till toppen. De stora målen skriver du med fördel upp på en central plats där du ofta ser det. 

En peppig känsla jag ska ha idag – brukar vara den enklaste delen och den behöver inte ändras dag från dag. Jag brukar ha lite lustiga ljud-ord för att jag tycker det blir skoj. Som tjo, hii, hepp eller flams. Men det kan såklart vara att vara glad, positiv eller lugn.

Tack för att –  Något kul hänt. Något fint du sett eller hört. Vänskap eller en god lunch.

Skriv ner dina pepp på en post-it eller i ett lite block och glöm inte att dela med dig med andra! Då blir det ännu mer schwung i peppen.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s